2021-12-07 17:57:06• hírek • Agerpres

Hallgatólagosan elfogadta a képviselőház a helyi választottak különnyugdíjának eltörléséről szóló tervezetet

Hallgatólagosan elfogadta kedden a képviselőház a helyi választottak különnyugdíjának eltörléséről szóló törvénytervezetet.

Az alsóház házelnöke, Daniel Suciu az ülésen közölte, hogy a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) törvénymódosító javaslata hallgatólagosan elfogadottnak minősül, és elküldték a szenátusnak, amely döntő házként szavaz majd róla.


A közigazgatási törvény 210-es cikkelyének eltörlését előíró tervezet megvitatására és szavazásra bocsátására megszabott határidő november 19-én járt le.


A volt polgármesterek, alpolgármesterek, megyei tanácselnökök és tanácselnök-helyettesek különnyugdíjáról szóló rendeletet még a Viorica Dăncilă vezette szociáldemokrata kormány fogadta el, a hatályba lépését azonban 2022. január 1-re halasztották.


A hétfői koalíciós ülés után Marcel Ciolacu szociáldemokata pártelnök azt mondta, a helyi választott tisztségviselők különnyugdíjáról is tárgyaltak az egyeztetésen, és az intézkedés életbe léptetésének egy évvel való elhalasztását tartanák a legjobb megoldásnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: